IN DE KRANT

methodeschool ondersteboven 

koken met zelf gekweekte groentjes

In de maand april mochten de kleuters van methodeschool Ondersteboven zoals elk jaar zaaien en planten. Met de hulp van André van Tuinhier leerden ze veel bij. Iedere dinsdag kwam hij naar de tuintjes van de kleuters kijken.

Methodeschool Ondersteboven knalt op Kamp Knalt

Zaterdag liepen er vele rode T-shirts in de straten van Leopoldsburg. Het waren de kleuters en leerlingen van Methodeschool Ondersteboven.

Kleuters methodeschool Ondersteboven ontdekken cijfers in hun wijk

De kleuters van methodeschool Ondersteboven kennen al heel wat letters. Om ook wat meer cijfers te leren, trokken ze er zopas op uit. In de nieuwe wijk vonden ze overal cijfers: op huisnummers, verkeersborden, nummerplaten... Een leerrijke ervaring!

Methodeschool Ondersteboven zorgt voor lekker ontbijt

Zaterdag 6 april om 6 uur 's morgens was het team van methodeschool Ondersteboven al druk bezig met de laatste voorbereidingen voor de ontbijtdozen. Zo staken ze alle verse broodjes, croissants en chocoladebroodjes in de dozen die gemaakt werden door twee ouders die een warme bakker hebben.

Methodeschool Ondersteboven stimuleert kleuters om te lezen

Omdat methodeschool Ondersteboven er enorm veel belang aan hecht dat de leesmotivatie van haar leerlingen toeneemt, wil de school hier al vanaf de kleuterklas op inpikken.

 

Samenhorigheid op Methodeschool Ondersteboven

Onder het motto "ge zijt wie ge zijt" kwamen de leerlingen van Methodeschool Ondersteboven op een creatieve manier naar school. De traditionele carnavalskostuums bleven dit jaar thuis.

Kleuters Ondersteboven vieren Valentijn

LEOPOLDSBURG - De kleuters van Methodeschool Ondersteboven hebben Valentijn gevierd met heel wat activiteiten.

Kleuters methodeschool Ondersteboven schilderen kunstwerken in de sneeuw

LEOPOLDSBURG - De kleuters van methodeschool Ondersteboven zagen sporen in de sneeuw en wilden daarom ontdekken hoe ze zelf sporen konden maken. Met de afdrukken van hun laarzen en schoenen in de sneeuw en met heel wat kleurrijke verf gingen ze aan de slag.

Eerste leerjaar methodeschool Ondersteboven in de ban van het oude Egypte

Leopoldsburg - Het eerste leerjaar van methodeschool Ondersteboven toonde grote interesse voor het oude Egypte, en daar gingen de leerlingen actief mee aan de slag. In de bibliotheek zochten ze informatie op over dit onderwerp. Na eventjes te snuisteren door de boeken werd duidelijk waar de interesses lagen. Alle leerlingen kozen een onderwerp waar ze een voorstelling over wilden maken.

Methodeschool Ondersteboven houdt kerstonderonsje

Leopoldsburg - Meer dan 200 wandelende lichtjes zag je door het donkere bos tijdens het kerstonderonsje van Methodeschool Ondersteboven. Het was geen gewone lichtjestocht, want onderweg was er heel wat te beleven en te horen. Dichters of bellen blazers, vertellers met veel magie of over het verhaal van het levend vuurvliegje... Ook hoorde je van ver mooie kerstmuziek van de viool en de gitaar. Twee kerstvrouwtjes bezorgden iedereen onderweg een warm drankje en ook konden de kinderen genieten van de Kerstman.

Geen gewone cadeautjes van de Sint bij Methodeschool Ondersteboven

Leopoldsburg - Maandag 3 december bracht de Sint ook aan methodeschool Ondersteboven een bezoekje. De kinderen keken al een hele week uit naar zijn komst

Kleuters Ondersteboven verwelkomen HAKKETAK op variabele speelplaats

Leopoldsburg - Op methodeschool Ondersteboven hechten ze niet alleen belang aan leren, experimenteren en ontdekken in de klas zelf, ook de speelplaats maakt hier een groot deel van uit. Buiten spelen is niet alleen spelen, maar vooral ontwikkelen in het natuurlijk proces van jonge kinderen

Verkiezingen in Methodeschool Ondersteboven

Leopoldsburg - In Leopoldsburg was het een spannende verkiezingsstrijd. Eentje die de leerlingen van Methodeschool Ondersteboven niet onberoerd heeft gelaten. Naar aanleiding van alle campagneborden die de leerlingen zagen verschijnen, besloten de school zelf ook een verkiezing te organiseren.

Fruitmomenten zorgen voor rekenknobbeltjes in de 3de kleuterklas

Leopoldsburg - Dit schooljaar startte Methodeschool Ondersteboven een nieuw concept rond fruit en koeken. Weg met de koeken en fruitdoosjes, minder afval, samenhorigheid en leertijd

Methodeschool Ondersteboven, creatief maar ook heel sportief

 Op vrijdag 21 september strapten de kleuters en kinderen van Methodeschool Ondersteboven zich letterlijk Ondersteboven, zelfs de kleuterjuf liep vele rondjes mee.

Met verschillend rollend materiaal rolden de kinderen vele rondjes lustig in het rond. Ze strapten voor een nieuwe sportvloer. Ook was er heel wat originaliteit te zien. Zo pimpten velen hun steps, karren en brachten anderen voor één keer een rolstoel mee. Er waren ook heel wat supporters aanwezig: oma's, opa's, mama, papa, broers, zussen, ze genoten samen met de zon van onze sportieve kinderen.

Deze sportieve namiddag was voor de school nog niet voldoende, want donderdag 27 september namen de leerlingen van het lager onderwijs ook nog deel aan de jaarlijkse scholenveldloop. Iedereen liet zich van zijn sportiefste kant zien. Plezier stond voorop. Toch mocht methodeschool Ondersteboven zes medailles in de wacht slepen. Wat was turnjuf Romina fier op deze kanjers! Laat de sportvloer maar komen voor alle sportieve kinderen van Methodeschool Ondersteboven

Lees volledig artikel op: https://www.hbvl.be/cnt/dmf20180929_03795621/methodeschool-ondersteboven-creatief-maar-ook-heel-sportief

 

 

 

Ouders en grootouders bouwen mee aan speelplaats van Methodeschool Ondersteboven

Methodeschool Ondersteboven stelt ouderparticipatie op prijs. Op meerdere manieren proberen ze er de ouders en grootouders zoveel mogelijk te betrekken in hun werking.

Lees het volledige artikel op

http://www.hbvl.be/…/ouders-en-grootouders-bouwen-mee-aan-s…

Kleuters Methodeschool Ondersteboven maken paasmandjes

De kleuters van Methodeschool Ondersteboven uit de blauwe klas beleefden zopas een creatieve en fantasierijke dag met het maken van paasmandjes. De opdrach...

Lees het volledige artikel op 

http://m.hbvl.be/…/kleuters-methodeschool-ondersteboven-mak…

Methodeschool Ondersteboven voorziet middagactiviteiten

De middagen worden op methodeschool Ondersteboven op bijzondere wijze ingevuld met aangeboden activiteiten voor de lagere schoolkinderen.

hbvl.be

Lees volledig artikel op: http://www.hbvl.be/…/methodeschool-ondersteboven-voorziet-m…

Kinderen Methodeschool Ondersteboven overnachten gezellig in de klassen

 

Leopoldsburg - Op Methodeschool Ondersteboven doen ze het soms een beetje anders. Vorig jaar was de sleepover een groot succes bij de kinderen. Daarom besloot de school een tweede editie te houden. Deze keer werd het een een survival sleepover, waarbij de kinderen alvast een voorproefje kregen op toekomstige kampen.

Lees het volledige artikel op: http://m.hbvl.be/…/kinderen-methodeschool-ondersteboven-ove…

Ondersteboven laat meer dan 800 kaarsjes branden

Leopoldsburg - Methodeschool Ondersteboven. hield onlangs een lampionnentocht in kerstsfeer.

 Om 17 uur gingen alle kaarsjes aan en stond team Ondersteboven in hun verlichte kerstoutfit klaar voor hun uitgestippelde lampionnentocht. Onderweg klonk er muziek van de meesters met hun gitaar en ukelele, juffen die bellen bliezen of rond fietsten met een kerstbakfiets. De kerstman stond samen met zijn elfjes iedereen op te wachten voor een lekker tasje soep of chocolademelk met op de achtergrond muziek van de accordeon. Ook de huizen waren versierd, wat een gezellige, warme buurt hebben wij. Eén keer aangekomen in het kerstbos was er gezelligheid van vele kinderen met hun familie, buren en vrienden.

De ouderwerking, ouders en het wijkcomité zorgden voor heel wat lekkers in hun eettentjes. De werkgroep creatieve naai-mama’s schitterden in hun tent die ze zelf hadden ingericht met zelfgemaakte kunstwerkjes. Ook de kinderen hadden hieraan geholpen, zelfs oma’s genoten van hun creativiteit. Het kinderkoor Ondersteboven zong vele kerstliedjes uit volle borst, maar ook het team ondersteboven zong een zelfgemaakt kerstliedje voor iedereen.
De kinderen konden badzout of slijm maken, terwijl de ouders smulden van al dat lekkers.
Het was koud buiten maar door de warmte en gezelligheid was dit nauwelijks voelbaar. Voor sfeer en gezelligheid een dikke tien op tien. Kortom de perfecte afsluiter van 2017 op Methodeschool Ondersteboven.

Lena heeft grootste zonnebloem van Leopoldsburg

Gepubliceerd op 26/09/2017 HBVL

Leopoldsburg - Lena is 6 jaar en zit in de eerste graad van Methodeschool Ondersteboven. Met haar zonnebloem van maar liefst drie meter won ze de prijs voor grootste zonnebloem in Leopoldsburg.

“Een zonnebloem moet heel veel water krijgen en goed in het licht staan. Zonnebloemen kunnen zelfs hun kopje draaien om meer licht op te vangen!” klinkt het bij Lena en haar mama. Of ze iets speciaals gedaan heeft om haar zonnebloem zo groot te laten worden? “Je zonnebloem moet van een goed zaadje komen. Net zoals bij de mensen: als de mama en papa groot zijn, zijn de kindjes waarschijnlijk ook groot. Hoe groot de zonnebloem precies is, dat weet ik niet. We hebben het wel met onze klas gemeten en er passen drie kindjes van onze klas in de zonnebloem! Groot, hé!”

Aan de grootste zonnebloem hing ook een prijs vast. “Ik heb een mooie spade en een dingetje om zaadjes mee te planten gekregen”, zegt Lena. “Ik heb mijn klasgenootjes al laten zien hoe zij ook een zaadje kunnen planten!”

Advertentie

Lena doet ook nog mee met de wedstrijd voor grootste en zwaarste pompoen. We zijn benieuwd hoe ze het er daar vanaf brengt!

Methodeschool Ondersteboven stelt buitenklassen voor

Gepubliceerd op 26/06/2017 HBVL

Leopoldsburg - De kleuters van Methodeschool Ondersteboven hebben afgelopen vrijdag de buitenklassen officieel voorgesteld aan de ouders en grootouders met een tuinenwandeling.

Methodeschool Ondersteboven opent poort voor nieuwsgierigen

Leopoldsburg - Zaterdag 26 augustus konden de kinderen in Methodeschool Ondersteboven kennismaken met hun juf of meester. Het viel op dat ze niet hebben stil gezeten in de vakantie.

Lees het krantenartikel op:

http://www.hbvl.be/cnt/dmf20170831_03044680/methodeschool-ondersteboven-opent-poort-voor-nieuwsgierigen

kennismaken met je juf of meester...

kom dan naar de gezellige picknick! 

Kleuters Ondersteboven leren tuinieren

Leopoldsburg - Zaterdag 22 april mochten de leerlingen van alle scholen uit Leopoldsburg deelnemen aan 'tuinhieren'. Ze mochten zelf plantjes en groenten zaaien. Ook de oudste kleuters van Methodeschool Ondersteboven mochten deelnemen.

Ondersteboven Chique

Gepost op 05.09.2016

 

Vanaf de 3KDT wordt er op een speelse manier frans geleerd! Dit aan de hand van liedjes, verhaaltjes, spelletjes en nog veel meer... en dit alles met onze Franstalige mama die op bezoek zal komen in de klas. Wij kijken er alvast naar uit!!! Oui oui ;-)

Methodeschool Ondersteboven 
in Het Belang van Limburg

Gepost op 16.09.2016

 

De leerlingen van Methodeschool Ondersteboven sprongen letterlijk het nieuwe schooljaar in! 

Lees het krantenartikel op:

http://www.hbvl.be/cnt/dmf20160911_02463127/methodeschool-ondersteboven-van-start

 

Radio 2 op school

Gepost op 31.08.2016

 

De leerkrachten van Methodeschool Ondersteboven in Leopoldsburg zijn er klaar voor; de klasjes zijn opgeruimd, alles is gepoetst. Het was voor hen de afgelopen 2 maanden alle hens aan dek want ze moesten een nieuwe school in mekaar boksen. En morgenvroeg gaat de poort open!

Bekijk het filmpje op:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1430829486933146&id=178701992145908

 

 

Onderteboven in het Nieuwsblad

Gepost op 30.08.2016​

 

Ook de krant kwam langs om ons nieuwe schooltje te bewonderen.

 

Lees het krantenartikel op:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10210160788915626&set=o.1613411678972763&type=3&theater

Methodeschool Ondersteboven 
in Het Belang van Limburg

Gepost op 16.09.2016

 

De leerlingen van Methodeschool Ondersteboven sprongen letterlijk het nieuwe schooljaar in! 

 

 

Leerlingen Methodeschool Ondersteboven naar de jaarlijkse kermis!

De kermisnamiddag heeft een indruk achter gelaten bij jong en oud.

Lees het krantenartikel op:

http://www.hbvl.be/cnt/dmf20161012_02515860/kinderen-methodeschool-ondersteboven-naar-de-kermis

  

 

 

Een warme actie van Methodeschool Ondersteboven zamelt 525 euro in voor het Kinderkankerfonds
De voorbije week hebben veel organisaties acties ondernomen voor De Warmste Week. Methodeschool Ondersteboven nam deel aan de koekenbak van Ketnet ten voordele van het kinderkankerfonds. Eén van hun kleuters leidt immers aan kanker.

http://www.hbvl.be/cnt/dmf20161212_02622814/een-warme-actie-van-methodeschool-ondersteboven-zamelt-525-euro-in-voor-het-kinderkankerfonds

 

© 2017 by Methodeschool Ondersteboven Leopoldsburg. 

  • w-facebook